Skriv endnu bedre!

Forside Kontakt Om os Bestilling og priser Erhverv – Quick I & II Forfatter Kursus for ledige Mere …
Testimonials
Interview med Bente Clod

Hvorfor os?

www.skrivekurseronline.dk er skabt på Det Danske Skriveinstitut af Bente Clod.
Tusindvis af kursister har været her før dig og mange af dem har forbedret deres karriere, fået spændende jobs og har udnyttet deres fulde potentiale, fordi de har forbedret deres skrivefærdigheder. Du kan blive den næste.

Curriculum Vitae om forfatter og stifter af Det Danske Skriveinstitut BENTE CLOD.
2014 Skrivekurser fra november til marts i Las Palmas, Gran Canaria, på dansk, svensk og engelsk. Taler desuden tysk og spansk. Har samtidig online-kursister fra det nordlige Europa via email og Skype, både for private og firmaer.
2013 Onlinekursister fra mange erhvervsgrupper, forfatterspirer og ledige fra hele Danmark. Udgivelse af bog nr. 25, romanen Pixi Perfekt, om unge kvinders brug af kosmetiske operationer.
2009 Kursister fra hele Danmark. Modtog Ragna Sidéns Legat for Kvindelige forfattere. Edith Rode Legatet og arbejdslegater fra Statens Kunstfond.
2005 Kursister fra hele Danmark. Udgav På min vulkan, en præsentation af lyrikeren Emily Dickinson (USA 1830-1883) og gendigtning af 142 digte.
2003 Kursister fra hele Danmark. Modtog Kulturministeriets Pris for bedste ungdomsbog, Englekraft-trilogien.
2000 Kursister fra hele Danmark. Udgav den anmelderroste roman Englekraft, første bind af en triologi.
1997 Grundlagde Det Danske Skriveinstitut med kurser i alle fiktionsgenrer samt filmmanuskripter. Gæstelærere som Joan Rang, Kristiane Hauer, Christina Englund, Line Knutson m.fl.
Skrev teaterstykket Cirklens Hemmelighed om Emily Dickinson. Blev opført på Kaleidoskopteatret i København.
1992-97 Gæstelærer på Skrivarlinjen i Luleå i Sverige.
1994 Medstifter af en svensk forfatteruddannelse Litterär Gestaltning på Göteborgs Universitet.
1990-95 Et årligt sommerkursusNordens Folkliga Akademi i Göteborg i videreuddannelse af Nordiske Skrivelærere. En af den var Jostein Gaarder, der kom med et udkast til Sofies Verden, som efter respons på kurset og et par omskrivninger blev en verdenssucces som bog og film.
1987 Udgivelse af lærebogen Skriv. Samme år startede Poul Borum den danske Forfatteruddannelse. Da lærebogen Skriv udkom på svensk, blev den lanceret på årets bogmesse med et skrivekursus, ledet af Skandinaviens førende skrivelærer Bente Clod. Derefter omfattende undervisning i Norge og Sverige.
Initiativtager til Skriveskolen, der tilbød skrivekurser i alle fiktive genrer samt fagbøger.
1985 Udgav 80 år i bevægelse, en biografi om Bente Clods aktive far.
1984 Afholdt det første skrivekursus, arrangeret af kvindeforskningscentret KVINFO. Underviste i de følgende år på skoler, højskoler, aftenskoler, ungdomsuddannelser, pensionistcentre og skriveuddannelser.
Holdt foredrag om at skrive i Danmark, Norge og Sverige.
1983 Skrev TV-drama, Røde Tråde, som blev fint modtaget. Modtog Statens Treårige arbejdslegat, dengang 60.000,00 – B-skattekroner årligt.
1981 Indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for digtsamlingen Imellem os. Nomineringen afstedkom en bestilling fra redaktør Merete Ries på en oversættelse af Emily Dickinsons lyrik (1830-1883). En digter, som ofte bliver kaldt uoversættelig.
Uddannet Filmmanuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. De praktiske arbejdsredskaber til filmmanuskriptet udgør en vigtig del af Bente Clods skrivekurser – og bruges i stigende grad af etablerede forfattere i deres arbejde med større tekster og romaner.
1979 Medstifter af Kvindekulturlegatet og Kvindegruppen i Dansk Forfatterforening.
1978 Initiativtager til forlaget Kvindetryk.
1977 Gennembrudsromanen Brud udgivet på Gyldendal. Oversat til Svensk, norsk, finsk og islandsk. Herefter er der udgivet en række romaner, novellesamlinger og digtsamlinger. 25 bøger i alt. To af dem er lærebøgerne: Skriv og Skriv en Film.
Medstifter af det nordiske Tværlitterært Kvindeforum.
1976 Debut på Gyldendal. Norsk oversættelse 1977.
1975 Anden vinder i Politikens kronikkonkurrence. Artikler i nordiske aviser og ugeblade.
1968-75 Udannet pædagog på Gladsaxe Seminarium. Herefter underviser på Småbørnsseminariet i Teglgårdsstræde og Tårnby i musik og gymnastik.