Skriv endnu bedre!

Forside Kontakt Om os Bestilling og priser Erhverv – Quick I & II Forfatter Kursus for ledige Mere …
Testimonials
Interview med Bente Clod

Testimonials fra tidligere kursister.

Joan Rang Christensen Gik på Det Danske Skriveinstituts 1-års kursus i 2000. Derefter kom hun ind på Dramatikeruddannelsen v/Århus Teater og har siden fået produceret 30 radio- og scenestykker, bl.a. til Det Kgl. Teater. Heriblandt Blodets Bånd (DR 2005/WDR 2008), 69- En rockteaterkoncert om Ungdomshuset på Jagtvej 69 (Holbæk Teater 2008), Udenfor Borgen (DR 2010/BBC 2013), Den Hvide Mand – En kompliceret kærligshedserklæring (Teater Grob, 2011) og senest The Falling Man (Johns Teater/Kbh&rsquo:s Musikteater 2014). Hun har desuden modtaget Dansk Blindesamfundsradiospilspris (2006) samt Årets Reumert (Bedste Musikforestilling, 2008). Udover dramatik skriver hun også lyrik og har oplæst i mange sammenhænge, bl.a. på Queer Festivallen i Kbh, Adoptionskonferencer samt til I-dage på KUA.
Det havde overordentlig stor betydning for mig at gå på 1-års kurset på Den Danske Skriveinstitut. Bentes opbyggende undervisningsform var første skridt til at finde min egen stemme og sprog, og udover den yderst kvalificerede undervisning lykkedes det at få holdet til at fungere optimalt. Bentes evne til at give respons på en kærlig og opbyggelig måde har inspireret mig meget både i mit samarbejde med teaterkollegaer, og når jeg har undervist eller arbejdet som dramaturg. At blive klogere på sin egen skrift, at øve sig og dygtiggøre sig uden at nedbryde sig selv eller andre er en sjælden kunst; Bente besidder den og giver den videre.
    Joan Rang Christensen
Kristiane Hauer Debuterede i 2002 og har udgivet tre skønlitterære bøger – senest dannelsesromanen Ta&rsquo: selv (alle på L&R). Kristiane Hauer har også udgivet en fagbog om litteratur og musik på Dansklærerforeningens Forlag. Kristiane arbejder i dag som forfatter, tekstforfatter og skrivekonsulent.
    Kristiane var første gang på kursus hos Bente som 17-årig. Siden tog hun flere kurser hos Bente og har også i en periode fungeret som fast gæstelærer på Det Danske Skriveinstitut.
    Kristiane siger om kurserne: Bente er en levende, inspirerende og garvet underviser – der er god til at udfordre og imødekomme elever på mange forskellige niveauer. Den konstruktive kritikform, som Bente arbejder med, og den måde hun styrer feedbacken på, betyder at der skabes en rigtig god stemning på kurserne. Man bliver både udfordret og får hjælp til at opløse eventuelle skriveblokeringer. At arbejde sammen med Bente om at undervise har også været en stor fornøjelse.
Camilla Wandahl Da jeg var 15 år var jeg på et weekend-novellekursus på Det Danske Skriveinstitut. Det betød rigtig meget for mig at møde andre, der kunne lide at skrive og som tog mine tekster seriøst. Det gjorde både læreren og de andre elever. Jeg fik skrevet en novelle derhjemme ud fra de øvelser, som vi lavede på kurset, og novellen vandt faktisk en novellekonkurrence og kom med i en antologi, så det var jeg rigtig glad for, for det var en af mine allerførste udgivelser. Siden har jeg også fået udgivet 18 bøger plus diverse noveller i antologier og ugeblade og digte i Hvedekorn.
    Camilla Wandahl
Jacob Langvad Cand. Jur. 1990 Cand. Clod 1992
Skrivekurser Bente Clod. København, 1991-92.
Freelance journalist i Bruxelles – 1993-94.
EU-Korrespondent Weekendavisen -1994-96.
EU-Korrespondent Berlingske Tidende -1996-99.
EU-Korrespondent Information- 1999- 2002.
Web-nyhedsredaktør EurActiv.com – 2003-2006.
EU, Belgien og Holland korrespondent DR P1 Orientering og Weekendavisen 2011-.
Testimonial:
Hos Bente Clod fik jeg lært både håndværk og teknikker, men mest af alt fik jeg øre for at lytte til sproget, og en bevidsthed om, hvordan man kan puste liv og farver i det, som jeg har trukket på lige siden.
    Kurserne og en efterfølgendes skrivegruppe gav mig en grundlæggende, nøgtern respekt for, at vi alle som udgangspunkt kan lave en tekst. En tekst er en tekst – dér starter det. Bagefter er der gode og dårlige tekster, som vi kan arbejde videre med, så de måske ender med at fortjene finere betegnelser. Resten er indlevelse og knofedt.
    Og så var der mange gode møder med mennesker på Bentes kurser, mennesker, jeg aldrig har glemt.

    Jacob Langvad
Ritt Bjerregaard udtaler Jeg har fået meget ud af at deltage i Bente Clods skrive-grundkursus, og det kan varmt anbefales.
    Det giver fornyet skrivelyst, en langt større viden om virkemidler og stor inspiration. Og så foregår det i en god og fornøjelig atmosfære, hvor man også lærer af de andre deltagere.
    For enhver, der gerne vil skrive eller holder af at gøre det, er Bente Clods kursus et must.

Louise Winther Jeg deltog på Bentes allerførste »Bogstavelige etårskursus«. Det var stimulerende og givende hver eneste mødegang. Helt konkret fik jeg på kurset for alvor hul på min lyriske åre. Og en lille håndfuld, af de digte, jeg udgav i 2012, blev undfanget hjemme i Bentes køkken på Fælledvej.
    Bente er en særdeles inspirerende underviser, og hun ved præcis ved, hvordan hun får det bedste frem hos den enkelte elev.
    Jeg har skrevet adskillige faglige artikler og boganmeldelser, hovedsagelig inden for det psykologiske felt. Jeg har et bidrag med i bogen Hvad er det, kvinder vil, som udkom i på Aschehoug i 1998, og som er redigeret af Lone Kühlmann. Og i 2012 udgav jeg digtsamlingen Lysets hvisken på eget forlag. Læs mere om bogen her: www.louisewinther.dk
    Jeg skriver fortsat digte af og til, men ved endnu ikke, om det på et tidspunkt bliver til en bog mere.

    Louise Winther
Vibeke Bækkelund Lassen, Grundkursus 2007 og Etårskursus 2008. Skrev udkast til romanen Mit Lorteliv – en kærlighedshistorie på grundkurset, og bearbejdede den yderligere. Bogen vandt førsteprisen, 100.000,- kr., i Gyldendals konkurrence i 2008 om bedste kærlighedsroman for unge. Jeg betragter det som et arbejdslegat, svarede hun, da vi hældte champagnen op og spurgte hende, hvad alle de penge skulle bruges til.
    Udgivelsen ledte videre til det job, hun har i dag som lærer på Forfatterskolen for Unge i Sorø (der findes 8 forfatterskoler i alt for unge), som hun er meget glad for. Desuden to weekender på Litt Talk på Vallekilde Højskole og et internatophold samme sted, hvor hun underviste.
Det var det vigtigste jeg har gjort i mit liv at tilmelde mig skrivekurset på Det Danske Skriveinstitut dengang, det satte gang i skriveriet på en måde, som jeg slet ikke havde troet, og endte altså med et job, jeg kan lide.
    Vibeke Bækkelund Lassen